NOTÍCIA DESEMBRE 2020

02/10/2020: L’ altre dia vam anar a donar un volt pel poble (centre de Ripoll) i vam veure un personatge ben curiós, li vam fer quatre fotos dissimuladament perquè no ens pillés, algú l’ha vist?…

10/10/2020: Ahir al vespre vam tornar a veure la senyora de la gàbia, es passejava pel Pont del Raval. Aquesta vegada crec que ens va veure fent-li fotos. I en una, fins i tot sembla que s’hi va posar bé. Ningú l’ha vist?

17/10/2020: Una altra vegada ha tornat a aparèixer la senyora de la gàbia, no sabem pas què mira amb tant interès i encara menys, què porta a dins d’aquesta gàbia.

23/10/2020: Aquesta setmana l’hem pillat pel centre de Ripoll, sospitem d’on podria viure, quan ho sapiguem del cert us informarem, també hem pogut observar que a dins d’aquesta gàbia hi porta un bitxo pelut.

30/10/2020: Quina gràcia ens va fer trobar-nos altra vegada la senyora de la Gàbia, i mireu-la, la vam enxampar ballant i cantant amb varis idiomes, això si, no deixa mai la gàbia. 

08/11/2020: Ja hem descobert on viu aquesta senyora, resulta que passa les nits a l’arcada de sota el pont del Raval de Ripoll. Avui no duia la gàbia, però sembla que porta algun tipus de bitxo?
No aconseguim distingir quin animal és ben bé? Help us, please…

20/11/2020: Per fi us podem mostrar una imatge del misteriós animal que porta la senyora a dins la gàbia. Creiem que és la seva mascota perquè li feia uns petons! UNA GALLINA molt rara, negre i amb pèl. Hem buscat info i sembla ser que és una gallina sedosa del Japó. Així doncs, pel moment sabem que és una senyora alegre, que sap molts idiomes (perquè a vegades sembla que ens vol dir alguna cosa però no l’entenem pas…), que té una gallina de mascota i que dorm a sota l’arcada del pont del Raval de Ripoll… 

02/12/2020: Ja sabem qui és aquesta senyora de la gàbia que ens ha tingut tan intrigats a tots!!!

Resulta que és una senyora cabal i poderosa, és l’Esperit de Nadal!!! Un ésser de gran bellesa interior i bondat que ha vingut fins aquí -provinent d’un món llunyà- per visitar la gent bona, regalar amor i llum, i recordar-nos la importància de donar i rebre, de ser agraïts.

I és que, de vegades, ens deixem portar per les aparences. Potser a les primeres imatges generava certa desconfiança, però ha resultat ser una dona màgica.

Hem d’estar molt contents que ens hagi vingut a visitar a tots nosaltres, perquè, segons diu la tradició celta, fa realitat els desitjos de les persones.

Ara ja sabem per què es deixava veure tan poc. Comença el compte enrere, comença la màgia del Nadal!!!

PD: Encara es quedarà per aquí uns dies i diu que rebrem notícies seves abans de marxar. De moment hem aconseguit fer-li fotos a l’estudi.

10/12/2020: Us hem de dir amb molta pena, que l’Esperit de Nadal (la senyora de la gàbia) marxa a visitar altres llocs i persones. Estem molt contents perquè ens ha fet un poema (fet per ella) i… Ens ha deixat la seva gàbia, gallina peluda, la jaqueta, i el barret!!! Tenim un record al nostre aparador.
I com que ens ha regalat la gallina, hem decidit que abans de nadal la tindrem una tarda, a l’aparador perquè qui vulgui la pugui veure.

Poema:

Res és el que sembla:
Un parell de galifardeus,
enganxats en els meus peus
una imatge de mi volien
i jo d’ ells m’escapolia.

Sóc una rodamón especial,
que he vingut aquest Nadal
a portar molts bons desitjos
de Pau, amor i felicitat
No us sembla un gran regal?

Quina bonica paraula la de rodamón…
Voltar i voltar per les viles
i viure arreu i enlloc
Com a companyia només una
La gallineta peluda.

El nostre sostre les estrelles,
El nostre cau allà on s’escau.
L’aliment allò que ens dónen,
L’escalf de les bones persones
I a canvi salut i alegria,
Que és el que donem cada dia.

Tant m’han perseguit aquests dos,
Que al final per cansament,
els he regalat la meva imatge
I també els meus pensaments.
Bona sort per a tothom
De la gallineta peluda i la feliç rodamón.

Res és el que sembla,
on és la felicitat?
Donar, rebre, ajudar,
amistat, amor, il·lusions.
Mai mirar enrera ni oblidar qui somi… Només esperar un bri de màgia.

Us deixo per a que us cuidi
la meva dolça companya.
Bona sort de la gallineta peluda i la feliç rodamón.

L’ Esperit de Nadal, la rodamón.
(dedicat a totes les persones sense llar)